Persondatapolitikk og informasjonskapsler (cookies)

Sist revidert: 02.04.2019

Persondatapolitikk

1. Formålet med hjemmesiden

Formålet med hjemmesiden Tilbudsuken.no er å gi en samlet oversikt over ukens tilbud og kundeaviser fra en rekke norske og internasjonale virksomheter.

Du kan fritt benytte deg av Tilbudsuken.no's tjenester uten login, for eksempel til prissammenligning, tilbud- og produktsøk og til å lese kundeaviser.

I tillegg gir Tilbudsuken.no deg muligheten til å opprette en brukerprofil, som gir deg tilgang til ekstra funksjoner på nettstedet, for eksempel å lage din egen handleliste og dele den med venner og familie, sette opp din tilbudsagent og aktivere tilbudsagent-e-post, aktivere infomails for spesifikke kundeaviser og aktivere eventmails for spesifikke event (f.eks. Black Friday).

Det er avgjørende for Tilbudsuken.no at du som bruker av hjemmesiden kan føle deg trygg på behandlingen av de personopplysningene som vi kommer i besittelse av når du bruker hjemmesiden og/eller registrer deg som bruker. I det følgende vil vi derfor beskrive hvordan vi behandler dine personopplysninger.

2. Innsamling av opplysninger ved bruk av hjemmesiden

Trafikk på nettserver
Når du besøker hjemmesiden vår, registrerer nettserveren i noen tilfeller data (loggdata) anonymt om ditt besøk, som browser-type, besøkt nettadresse, besøkets varighet og andre opplysninger, som f.eks. IP-adresse. IP-adresse (Internett-Protokoll) er et nummer som automatisk tildeles din router fra din Internet Service Provider (ISP) når du logger på internettet. Opplysningene nevnt ovenfor lagres i opptil syv dager og brukes primært til feilfinning på nettserveren. For å garantere din integritet, lenkes IP-adressen din ikke til dine øvrige personopplysninger.

Generell bruk av hjemmesiden
Separat fra dataene nevnt ovenfor som lagres av vår nettserver, lagrer vi også statiske data vedrørende din anvendelse av vår hjemmeside, som f.eks. hvilke kundeaviser som er blitt lest, antall leste sider og inntastede søkeord. Videre, basert på enten din IP-adresse eller nettleserinnstillingene, registreres din omtrentlige geografiske plassering i databasen når du besøker nettstedet. Disse dataene er nødvendige for å avgjøre hvilken butikk som er nærmest din plassering, og dermed hvilke kundeaviser som skal vises for deg. Hvis du manuelt velger en annen plassering, blir denne plasseringen registrert i stedet. Alle disse dataene registreres i helt anonym form via en tilfeldig tallkode som finnes i en cookie på enheten din. Derfor må du akseptere cookies for å bruke hjemmesiden. Du kan til enhver tid tilbakekalle ditt samtykke til bruken av cookies ved å slette cookies på enheten og på den måten bli “glemt” på Tilbudsuken.no. Men dette betyr at hjemmesiden sannsynligvis ikke vil fungere korrekt. Nedenfor kan du lese mer om hvilke cookies vi bruker på hjemmesiden og hvilke formål de brukes til.

De innsamlede opplysningene kan også bli brukt til å lage statistikk over hvordan hjemmesiden blir brukt.

3. Opplysninger som registreres når du oppretter en brukerprofil

Brukerprofilopplysninger
Hvis du velger å opprette din egen brukerprofil på Tilbudsuken.no, vil du bli bedt om å oppgi navn og e-postadresse og opprette ditt eget passord. Tilbudsuken.no er dataansvarlig for de personlige opplysninger vi samler inn (se vår kontaktinformasjon nedenfor). Denne informasjonen er nødvendig for påloggingen for brukerprofilen din, dvs. at din e-postkonto og passord er innloggingsopplysningene dine. I tillegg vil e-postadressen din bli brukt til å sende deg e-post om viktige endringer på nettstedet og vår persondatapolitikk. Du kan slette din brukerprofil og alle data når som helst.

Merk: Hvis du oppretter en brukerprofil ved å koble til din Facebook-konto, deles Facebook-innloggingsinformasjonen og Facebook-app-id-nummeret med og lagres av Tilbudsuken.no. Du kan fjerne tilkoblingen til Facebook til enhver tid, som vil slette alle Facebook-relaterte data fra databasen, samt slette brukerprofilen din på Tilbudsuken.no (med mindre du først oppretter et separat passord for brukerprofilen din på Tilbudsuken.no før du fjerner tilkoblingen til Facebook).

Handleliste
Hvis du velger å opprette en handliste for brukerprofilen din, lagres all informasjon om tilbud, produkter, priser etc. som du legger til i handlelisten, i databasen og kobles til brukerprofilen din. Dette gjør det mulig for deg å logge inn og få tilgang til og/eller redigere handlelisten din fra hvilken som helst enhet, når som helst og hvor som helst. Du kan alltid slette informasjonen i handlelisten din.

Tilbudsagent og tilhørende e-post
Hvis du velger å opprette en tilbudsagent på brukerprofilen din, vil all informasjon om valgte butikkjeder og produkter, du ønsker tilbud fra, bli lagret i databasen og koblet til brukerprofilen din. Dette gjør det mulig for deg å logge inn og få tilgang til og/eller redigere tilbudsagenten din fra hvilken som helst enhet, når som helst og hvor som helst. Du kan alltid slette informasjonen i tilbudsagenten din.

Hvis du velger å aktivere den valgfrie e-post til tilbudsagenten, vil du få et utvalg av tilbudene som vises i tilbudsagenten din, sendt til deg via e-post. E-posten sendes til samme e-postadresse som du bruker til å logge deg på profilen din. Du kan aktivere eller deaktivere e-posten når som helst gjennom innstillingene i tilbudsagenten din.

Infomails og eventmails
I seksjonen "Infomails" på brukerprofilen din kan du aktivere og deaktivere e-postmeldinger for bestemte butikkjeder. Ved å aktivere infomails for en butikkjede vil du motta en melding via e-post til brukerprofilens tilhørende e-postadresse, når butikkjeden får en ny kundeavis på Tilbudsuken.no. Infomail-innstillingene lagres i databasen og er koblet til brukerprofilen din for å få funksjonen til å fungere. Du kan når som helst deaktivere infomails som vil fjerne innstillingen fra databasen.

E-postsporing
I seksjonen "Eventmails" på brukerprofilen din kan du aktivere og deaktivere eventmails for bestemte event (for eksempel Black Friday, spesielle helligdager etc.). Hvis du velger å aktivere eventmails, vil du motta et begrenset antall e-postvarsler når tiden kommer nær eventet. Innstillingene for eventmails lagres i databasen og er koblet til brukerprofilen din for å få funksjonen til å fungere. Du kan deaktivere eventmails når som helst, som vil fjerne innstillingen fra databasen.

Tilbudsuken.no bruker e-postsporing på e-posten som sendes ut. Dette betyr for eksempel at vi kan se om den enkelte e-posten har nådd mottakeradressen, om den har blitt åpnet, og i så fall da den ble åpnet (dato og klokkeslett), om noen koblinger i e-posten ble klikket på, om e-posten "bounced" (dvs. returnert til avsender, for eksempel hvis e-postadressen ikke lenger er i bruk), om e-posten ble avmeldt, og om e-posten ble rapportert som søppelpost (spam). All denne informasjonen brukes bare til statistikk, for å optimalisere e-postinnholdet og for å sjekke/fikse eventuelle potensielle feil relatert til e-posttrafikken.

Vi bruker primært dine personopplysninger til å kunne tilby deg de tjenestene som du søker og for å kunne skreddersy produktinformasjon og tilbud til deg. Vi kan også bruke personopplysningene til å gi deg ytterligere informasjon om våre produkter og tjenester og til å sende deg informasjon om andre produkter og tjenester som kan interessere deg (når du har bedt om det). De innsamlede opplysningene kan også bli brugt til å lage statistikk over hvordan hjemmesiden blir brukt.

Alle dine personlige opplysninger vil kun bli håndtert og lagret når du har gitt dem til oss på frivillig basis, for eksempel når du oppretter eller vedlikeholder en profil på Tilbudsuken.no, fyller ut et spørreskjema eller på annen måte gir oss informasjon på frivillig basis.

4. Videregivelse av opplysninger

Tilbudsuken.no videregir som utgangspunkt ikke de personopplysningene vi har om deg. Alle data som vi lagrer er lagret på våre Google Cloud-baserte servere, og derfor kan det ikke utelukkes at våre data kan være lagret på en Google-server utenfor EU, f.eks. i USA. Vår databehandleravtale med Google sikrer at denne databehandlingen også skjer i overensstemmelse med EUs direktiv om persondatabeskyttelse.

Det kan dog være situasjoner hvor vi er nødt til å videregi personopplysninger, for eksempel fordi det er nødvendig for å forfølge våre legitime interesser, eller fordi vi er pålagt å videregi opplysningene i henhold til lovgivningen eller en domstolsavgjørelse. Vi vil i disse tilfellene kun videregi de opplysningene som er nødvendige for formålet, og kun til de partene det er nødvendig å videregi til.

Opplysninger om avislesing, søkeord, generell bruk av siden og lignende kan bli delt med tredjepart i statistisk form, dvs. uten noen form for personhenførbare opplysninger.

4.1. Opplysninger om offentliggjøring i forbindelse med innlogging via Facebook

Hvis du velger å logge på Tilbudsuken.no via Facebook, blir du omdirigert til Facebook, hvor du vil identifisere deg selv. Det er således Facebook som er ansvarlig for behandlingen av data som skjer i forbindelse med dette, og vi henviser derfor til Facebooks vilkår for behandling av personopplysninger.

5. Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger

Personopplysninger, der behandles av Tilbudsuken.no, behandles på baggrund av den danske persondatalovens interesseavveiingsregel. Den legitime interessen er at eventmailen kan målrettes og sendes til deg.

6. Hvordan beskytter vi dine personlige opplysninger?

Vi benytter tekniske og organisatoriske sikkerhetsanordninger for å beskytte dine personopplysninger imot manipulasjon, tap, destruksjon eller adgang av uautoriserte personer. Våre sikkerhetsprosedyrer blir fortløpende revidert på bakgrunn av den nyeste teknologiske utviklingen.

Vi kan dog ikke garantere at de er helt beskyttet mot noen som vil og lykkes med å omgå sikkerhetsforanstaltninger og skaffe seg adgang til overførsel av informasjon som skjer via internettet, f.eks. via e-mail.

7. Rett til innsikt i og sletting, rettelse eller utlevering av dine opplysninger

Du har rett til å få informasjon om behandlingen av dine personopplysninger (se også avsnitt 2 ovenfor), og du har også rett til å be oss om å rette, blokkere for eller slette personopplysninger som er ukorrekte. Hvis du ønsker å sende oss en av disse anmodninger, kan du kontakte oss via våre kontaktopplysninger nedenfor.

Du har også mulighet for å klage over vår behandling av personopplysninger til relevante datatilsynsmyndighet i ditt land eller direkte til det danske Datatilsyn. Dette kan du gjøre via Datatilsynets hjemmeside.

Du har som besøkende på Tilbudsuken.no rett til å gjøre innsigelse mot automatisk avgjørelse (profilering) og en ubetinget rett til å motsette deg at dine personopplysninger brukes til direkte markedsføring. Da all annonsering på Tilbudsuken.no foregår via cookie-baserte tredjepartstjenester, anbefaler vi at du sletter/unngår cookies som beskrevet i vår cookie-politikk nedenfor hvis du ønsker å benytte deg av din rett til å unngå profilering/direkte markedsføring. Du bør dog være oppmerksom på at blokkering og/eller sletting av cookies sannsynligvis vil bety at hjemmesiden ikke lenger vil fungere korrekt. På samme måte kan du alltid slette profilen din og dermed ikke lenger motta e-post fra oss.

Det kan være betingelser eller begrensninger til disse rettighetene. Det er derfor ikke sikkert at du f.eks. har rett til dataportabilitet i det konkrete tilfellet – dette er avhengig av de konkrete omstendighetene i forbindelse med behandlingsaktivitetene.

De personopplysninger som Tilbudsuken.no selv registrerer i forbindelse med eventmails og generell bruk av siden blir ikke brukt til annonsering utover det som du innvilget i da du meldte deg på den aktuelle tjenesten/funksjonen.

8. Hvor lenge oppbevares dine opplysninger?

Tilbudsuken.no lagrer dine personopplysninger i forbindelse med brukerprofilen og tilhørende funksjoner til du velger å slette profilen din eller be oss om å gjøre det. Eventuelle valgfrie funksjoner i brukerprofilen din kan deaktiveres når som helst, noe som fjerner tilhørende informasjon fra databasen uten å slette brukerprofilen.

Alle anonymiserte opplysninger som Tilbudsuken.no registrerer om din bruk av siden, f.eks. i form av brukte søkeord og leste kundeaviser, blir lagret på ubestemt tid så lenge det er behov for å bruke opplysningene til statistikk og lignende. Det er nettopp derfor disse dataene registreres i anonymisert form, dvs. uten noen form for personhenførbare opplysninger.

Hvis du har opprettet en pålogging til% siteName% (brukerprofil), kan du alltid slette brukerprofilen din ved å logge deg på profilen din og trykke på knappen "Slett profil" (under menyen "Oversikt" og "Mine opplysninger". Du kan også velge å skrive til oss og be om at vi sletter din profil - vår kontaktinformasjon finner du nedenfor på siden. Vi kan lagre profilopplysningene dine i opptil 1 måned etter at du har informert oss om at du ønsker å slette profilen din. Men vi streber etter å fjerne opplysningene dine umiddelbart.

9. Lovvalg og verneting

Reglene i dansk lov om verneting (valg av domstol osv.) med unntak av lovvalgsregler skal anvendes for at du kan bruke hjemmesiden. Enhver tvist vedrørende denne politikken og bruken av hjemmesiden som ikke kan løses av partere skal anlegges ved danske domstoler.

10. Endringer

Vi har rett til, når som helst, å foreta endringer i dette dokumentet. Du bør derfor regelmessig besøke denne siden for å sjekke om det er kommet endringer. Hvis endringene har vesentlig betydning for den måten vi behandler dine personopplysninger på, vil vi aktivt kontakte deg og opplyse deg om dette.

11. Spørsmål

Hvis du har spørsmål eller kommentarer, kan du gjerne kontakte oss. Du finner våre kontaktopplysninger nedenfor.

Informasjonskapselpolitikk (cookies)